Šest stvari koje treba da pripremite kada počnete da vlogujete

Vlogovanje je veoma popularno u današnje vreme. Porasla je popularnost jer je to lako uraditi i imate priliku da izrazite svoju kreativnost u video formi. Isto tako, verovatno ste razmišljali o kreiranju sopstvenog vloga. Međutim, morate biti svesni da vlogovanje nije tako jednostavno kao što izgleda. Činjenica je da pravljenje prijatnog i uspešnog vloga zahteva mnogo pripreme koju niko ne može da ignoriše. Pripremili smo ovaj članak, posebno za ljude koji su novi u ovoj aktivnosti, tako da će razumeti šta treba da se uradi da bi počeli sa svojim snovima.

Šest stvari koje treba da pripremite kada počnete da vlogujete

Započnite kreiranje Vlogova


Ako razmišljate o pokretanju sopstvenog vloga, onda evo stvari koje morate pripremiti:


1. Stori ili tema sadržaja


Stori je u osnovi plan za vaš video. On uključuje glavne delove videa, kao i snimke kamere i osvetljenje. Možete početi tako što ćete razmenjivati ideje i zapisivati ih na papir da ih ne biste zaboravili. Možete ga kreirati sami ili angažovati profesionalca da to uradi u za vas. Ovaj proces će vam pomoći da razmislite koje slike i video zapisi će ići u vašem videu, kako bi trebalo da budu razmaknuti i kako bi trebalo da budu uokvireni tako da izgledaju lepo.


2. Uređivanje softvera


Biće vam potreban softver za uređivanje koji može da podnese rezoluciju i veličinu datoteke video zapisa. Kada ste izabrali pravi softver, uverite se da ste ga preuzeli pre nego što započnete vlog. Ako nemate dobar softver za uređivanje, razmislite o kupovini softvera jer će vam pomoći da video zapisi izgledaju profesionalno. Trebalo bi da pogledate programe kao što su Final Cut Pro i Adobe Premiere Pro, koji su odlični za uređivanje video sadržaja.


3. Osvetljenje


Važno je da imate dobro osvetljenje u sobi kako bi vaši video snimci izgledali najbolje što mogu! Trebalo bi da razmislite i o kupovini opreme za osvetljenje kako bi ona mogla da pomogne u kreiranju boljeg okruženja za vaše video zapise. Razne vrste opcija osvetljenja možete pronaći na internetu ili u prodavnicama gde prodaju razne vrste svetala kao što su ring svetla, baterijske lampe itd;


4. Dodatni rekviziti


Ako želite da ljudi lakše mogu da se poistovete sa vašim video zapisima, onda je važno da mogu da vide stvari oko sebe dok se snimaju – to uključuje rekvizite kao što su znaci ili nameštaj iz sopstvenog doma ili poslovnog prostora (koji se takođe mogu koristiti tokom intervjua sa gostima).


5. Pametni telefon sa odličnom kamerom


Ako još uvek nemate pametni telefon sa dobrim kvalitetom kamere, onda razmislite o tome da ga dobijete pre nego što započnete vlogefon kako biste mogli da snimate snimke za buduće video snimke, a da ne trošite previše novca na kupovinu novog telefona svake godine ili dve! Preporučili smo, čast 70 dok oprema fenomenalne kamere velikim skladištem u isto vreme. Takođe će pomoći s obzirom da ima širokougaono sočivo tako da možete da snimite više pejzaža u video zapise i takođe zumirate sitne detalje koje je možda teško videti.


6. Tronožac


Tronožac je od suštinskog značaja za bilo koju vrstu video produkcije jer pomaže u stabilizaciji kamere kako se ne bi tresla ili pomerala prilikom snimanja. Takođe biste mogli da koristite alternativni metod kao što je držanje za nešto stabilno sa obe ruke tokom snimanja – ali korišćenje tronožaca se i dalje preporučuje jer vam daje veću kontrolu nad pokretima kao što su pomeranje nalevo/nadesno ili gore/dole dok snimate pod različitim uglovima bez brige o efektu drhtanja.


Šest stvari koje treba da pripremite kada počnete da vlogujete

 Zakljuиak


Nadamo se da vas je ovaj post inspirisao da započnete sopstveni vlog. To je divna aktivnost koja vam može pomoći da se bolje povežete sa svetom i takođe vam omogućiti da eksperimentišete sa raznim novim veštinama (grafika, video montaža, snimanje glasa i još mnogo toga). Na kraju, ne zaboravite da je vlogovanje zabavno iskustvo, zato uživajte tokom procesa stvaranja. Rezultat će više prijati vama i svim vašim gledaocima. Srećno sa vlogom!