Zašto je tehnologija prepoznavanja lica češće na pametnim telefonima

Budućnost je sada, a sa njom dolaze i nove i inovativne tehnologije. Jedan od najuzbudljivijih novih događaja u tehnologiji je softver za prepoznavanje lica na pametnim telefonima. Ova revolucionarna nova funkcija vam omogućava da otključate telefon koristeći samo lice! U ovom blog postu ćemo razgovarati o tome šta je to i prednosti tehnologije prepoznavanja lica.


Šta je tehnologija prepoznavanja lica?


Tehnologija prepoznavanja lica je način identifikovanja ili verifikacije nečijeg identiteta koristeći svoje lice. To se može uraditi upoređivanjem slike lica osobe sa bazom podataka poznatih lica ili korišćenjem specijalnih senzora za merenje jedinstvenih crta lica pojedinca. Tehnologija prepoznavanja lica funkcioniše mapiranjem jedinstvenih karakteristika lica osobe. Zatim se kreira baza podataka ovih mapa lica, koja se može koristiti za identifikaciju osobe kada se naрe ispred kamere.


Zašto je tehnologija prepoznavanja lica češće na pametnim telefonima  

Koje su prednosti tehnologije prepoznavanja lica na pametnim telefonima?


Povećaj bezbednost


Jedna od glavnih prednosti tehnologije prepoznavanja lica je ta što može da pomogne u povećanju bezbednosti vašeg uređaja. Ako vam je telefon izgubljen ili ukraden, nekome će biti mnogo teže da ga otključa ako nema vaše lice pri ruci. Ovo je odličan način da zaštitite svoje lične podatke i čuvate ih od radoznalih očiju. Na primer, možete da koristite honor x8 pametni telefon koji ima tehnologiju pametnog ključa koja koristi vaše lice kao ključ za otključavanje. Pored poboljšanja ukupne bezbednosti telefona, tehnologija prepoznavanja lica može se koristiti i za poboljšanje bezbednosti pojedinačnih aplikacija. Na primer, ovu funkciju možete da koristite za otključavanje bankarskih aplikacija ili drugih osetljivih informacija.


Lakše otključavanje telefona   


Ako uvek zaturite ključeve ili zaboravite lozinku, tehnologija prepoznavanja lica na pametnom telefonu može da vam spase život. Pomoću ove funkcije sve što treba da uradite je da pogledate telefon kako biste ga otključali. Ovo je brz i jednostavan način da uđete u uređaj bez ikakvih muke.


Učinite plaćanja bezbednijim


Tehnologija prepoznavanja lica takođe može da se koristi kako bi plaćanja bila bezbednija. Ako koristite aplikaciju za mobilno plaćanje, možete je podesiti tako da vaše lice bude potrebno da biste dovršili transakciju. Na ovaj način, čak i ako se neko dočepa vašeg telefona, neće moći da obavi neovlašćenu kupovinu.


Zašto je tehnologija prepoznavanja lica češće na pametnim telefonima  

Držite telefon privatan


Ako ste neko ko voli da održava privatan život, tehnologija prepoznavanja lica takođe može da pomogne u tome. Pomoću ove funkcije možete biti sigurni da ćete samo vi moći da pristupite uređaju. Nema više brige o njuškalim članovima porodice ili prijateljima koji vam njuškaju po telefonu dok ne gledate.


Olakšaj život


Generalno, tehnologija prepoznavanja lica može samo da vam olakša život. Ako je potrebno da proverite WeChat poruke kada su vam ruke prašnjave, možete koristiti i lice za otključavanje ekrana. Ili možda treba da proverite kako da skuvate neku hranu ali ruke su vam pune sastojaka, možete koristiti lice za otključavanje ekrana i gledanje snimka kuvanja. Sve u svemu, ova tehnologija prepoznavanja lica vam omogućava da oslobodite ruke kada vam je to najpotendičnije.


Zakljuиak


Kao što vidite, postoje mnoge prednosti tehnologije prepoznavanja lica. Ovaj uzbudljivi novi razvoj događaja sigurno će promeniti način na koji koristimo naše pametne telefone na bolje. Nadam se da vam je ovaj blog post pomogao da malo više razumete kako ova tehnologija funkcioniše i šta može da učini za vas! Šta čekate? Ako ste u potrazi za novim i poboljšanim načinom otključavanja telefona, pokušajte da prepoznavanje lica!