Six Essential Things to Prepare When You Are Going For a Long Drive

Vožnja je odličan način da uživate u uzbuđenju slobode, ali može biti zamorno jednom kada vozite neko vreme. Duga vožnja može biti stresnija nego zabavna jer imate vremena da razmislite kako se vaše telo oseća umorno i bolno. Takođe počinjete da brinete o tome koliko vam je putovanje dugačko i koliko daleko idete. Sve ove misli mogu da vas uzbude zbog onoga što vas čeka. Najbolji način da uživate u dugoj vožnji je da budete dobro pripremljeni pre nego što krenete na autoput. Postoji nekoliko stvari koje smo sastavili u ovom članku koje ćete želeti da imate na umu kada se pakujete za put.

Six Essential Things to Prepare When You Are Going For a Long Drive

Zabavite se na svojoj dugoj vožnji


Kada idete na dugu vožnju, postoji šest stvari na koje bi trebalo da budete spremni.


1. Grickalice i pića


Možda ćete želeti da ponesete grickalice za sebe i svoje putnike, kao i piće kao što su voda ili kafa – a možda čak i nešto poput čaja da ih ugrejete ako je napolju prohladno! Uvek je dobro imati grickalice zajedno sa pićem kada putujete na velike razdaljine jer one pomažu da nivo vaše energije bude visok tokom celog putovanja, a da pri tom nema dodate kalorije iz prehrambenih artikala.


2. Ćebe


Još jedna važna stvar koja bi trebalo da bude uvrštena na listu preparata vašeg automobila je ćebe koje se može koristiti kao dodatna zaštita od hladnih vremenskih uslova. Ovo vam može pomoći da se ugrejete tokom vožnje u slučaju da stvari postanu prohladne van vašeg automobila, ali i da olakša sedenje dok vozite. Jastuk za vrat možete dodati za udobnije putovanje.


3. Ekstra ulje motora


Ako želite da budete sigurni da vaš automobil radi u najboljem izdanju, bilo bi dobro da pri ruci imate dodatno ulje motora. Važno je da nivo ulja vašeg motora bude podignut kako bi mogao da radi glatko i efikasno, što znači da ćete želeti da pripazite koliko ulja imate. Ako se pritaji, ne čekajte da bude potpuno prazan pre punjenja – to može izazvati probleme sa motorom ili drugim delovima vašeg automobila.


4. Alat


Čak i ako ne planirate da provedete ceo dan vozeći se kroz pustinjsku vrućinu, posedovanje alata sa vama će vam pomoći da rešite manje probleme sa automobilom u slučaju da se pojave usput. Osnovni alat bi trebalo da sadrži stvari kao što su set ključa za utičnicu i kablovi za preskakanje kada vam se baterija automobila neočekivano isprazni, kao i par klešta za otvaranje tvrdoglavih delova kao što su zavrtnji ili kvake na vratima. Ako je moguće, nabavite onaj koji uključuje neke dodatne alate kao što su soldering gvožđe ili kompresor za vazduh kako biste mogli da uštedite novac preko kupovine zasebno kasnije na putu!


5. Rezervni keš


Uvek je najbolje da držite pri ruci nešto keša ako se nešto neočekivano desi dok ste na dužem putu, naročito ako ste sami. Spasiće vas od bilo kakve muke i možete je koristiti ako usput vidite nešto što želite da kupite kao suvenire.


6. Pametni telefon


Ovo je jedna od najvažnijih stvari koje bi trebalo da imate u kolima pre nego što napustite dom. Možete ga koristiti kao izvor zabave dok putujete ili čak kao telefon za hitne slučajeve ako nešto krene naopako sa vašim. Takođe je dobro koristiti ovaj telefon kao GPS navigacioni sistem kako biste mogli da dođete tamo gde želite da idete brže nego inače. Možemo vam preporučiti da odjavite Honor x7, osim pristupačne cene, ima dugačak kapacitet trajanja baterije savršen za dugu vožnju.

Six Essential Things to Prepare When You Are Going For a Long Drive

Zakljuиak


Pre nego što se postavite na otvoreni put, postoji nekoliko stavki koje će vam biti potrebne za dugu vožnju. Ovi predmeti ne samo da će vas održati udobnim i bezbednim, već će i učiniti vaše putovanje prijatnijim. Sledeći put kada budete planirali dugu vožnju, obavezno spakujte ove najosnovnije stvari u svoj automobil!